piątek, 24 sierpnia 2012

TRUSKAWKOWO-BEZOWY DESER



Tak własnie się rozpieszczam będąc sama w domu.. ;)
Miałam troche truskawek, od babci beze, co by zrobić? Wyszło baaaardzo syte, poległam na połowie ;)

potrzebujemy:
*szklankę truskawek
*połowę torebki budyniu śmietankowego (całość na 1/2l mleka)
*płaską łyżeczkę cukru
*1 średnią bezę
*szklankę mleka

Gotulemy budyń wg opakowania z połowy składników, cukru dajemy do niego łyżeczkę płaską. Odtsawiamy. Połowę truskawek kroimy w na pół, drugą połowę truskawek blenderujemy na papkę. Bezę kruszymy łapkami. Nakładamy do naczynia łyżkę budyniu, kilka truskawek, trochę 'sosu' truskawkowego, trochę bezu i tak w kółko 2-3 razy ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz