wtorek, 12 lutego 2013

WARZYWNE LECZO - WEGAN




Potrzebujemy:
* słoik przecieru pomidorowego (u mnie domowy) lub półtora-dwie puszki pomidorów bez skórki
* 2 marchewki
* pół niedużej cukinii
* pół puszki kukurydzy
* pół puszki czerwonej fasoli
* 6 kotletów sojowych
* 1 papryka czerwone
* 1 papryka żółta
* łyżeczka ziół prowansalskich
* łyżeczka papryki słodkiej
* pół łyżeczki papryki ostrej
* 1/4 łyżeczki przyprawy do kurczaka
* 1 ząbek czosnku
* 1 cebula
* sól
* pieprz

Kroimy warzywa, wlewamy go garnka pomidory (te w całości wczesniej blenderujemy), dodajemy marchewkę i cebulę, gotujemy. Po 15 minutach dodajemy cukinie, papryki, faolę, kukurydzę, wszystkie warzywa, czosnek wycikamy, trzemy jak nam wygodniej. Osobno gotujemy wg opakowania kotlety sojowe, studzimy, kroimy w paski, dodajemy do reszty. Gotujemy 15-20 minut - do miękkości marchewki i doprawiamy.
Wojtek jadł z makaronem pełnoziarnistym, ja z kaszą i ten i ten wariant jest fajny :) Nastepym razem pokusze się chyba o dodanie ogórków kwaszonych.

32 komentarze:

  1. ooo widze fajny przepis, zwłaszcza te ślimaczki z poprzedniego!
    ja też dopeiro zaczęłam i mam nowy przepis :) Co prawda nie wegański ale też robię podobne rzeczy jak Ty!
    może obserwujemy?
    http://cookplease.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. nie każdy musi być mięchożercą ;) ja na pewo bede zagladac bo niektóre przepisy są całkiem fajne nawet na mięsoluba jak ja!

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam leczo ..czekam tylko na te warzywa sezonowe ..bo na razie to same ze szklarni :(

    OdpowiedzUsuń
  4. vegańskie żarełko zawsze na punkowych koncertach jadam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. super blog
    zapraszam do mnie http://fashion-world-fashion-style.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy przepis ;) Na pewno skorzystam :)

    Wpadniesz?
    http://ania-ann.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. mm, ale pychotka;)
    Chętnie bym zjadła;)!

    OdpowiedzUsuń
  8. Cześć. Widzę, że masz fajnego bloga, będę go częściej odwiedzać, a więc dołączam się do osób obserwowanych, przy okazji polecam Ci mojego bloga - http://substancja-dajaca-zycie.blogspot.com/ a i pozdrawiam. : )

    OdpowiedzUsuń
  9. ależ to smakowicie wygląda!! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. No nie.. ale narobiłaś mi smaka! Chyba dziś nie zasnę!
    Świetny blog, na pewno będę tu zaglądać. Pozdrawiam, Edith :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super przepis :)
    Pozdrawiam
    dadiprezentuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. bardzo lubię leczo:) może skuszę się na to z twojego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  13. looks really good! will definitely try this out!

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglada znakomicie !
    Pozdrawiam
    dadiprezentuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. Hey! Great post I just came across
    your blog and I love it! It would
    be amazing if you could visit my blog too.
    We can also follow each other if you like! :)
    http://teleteskariotakis.gr
    http://herakliografeioteleton.blogspot.gr
    very nice!!! thanks for sharing

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja ostatnio jadłam leczo ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Wygląda pysznie :D Z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  18. mmyy pychota.... takie smakołyki, aż ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Mm! :) Z chęcią spróbuję zrobić! :)

    http://laylahhugz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  20. Smaczny ten Twój blog, będę wpadać tu częściej, zwłaszcza, że potrzebuje teraz kulinarnych inspiracji.

    OdpowiedzUsuń
  21. Kocham leczo <3! Przyszła mi ochotę i jutro obowiązkowo marsz do sklepu po składniki!

    Pozdrawiam SL,
    deshonore.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  22. Leczo wygląda przepysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  23. wygląda pysznie, ale ja wolałabym coś z mięskiem ;d

    pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. rewelacyjny przepis warty wprobowania :)

    OdpowiedzUsuń