piątek, 25 stycznia 2013
ALOO SAAG (VEGAN)
Przepis znów indyjski, czy oryginalny? Pojęcia nie mam, wiem za to, że wyszło przepysznie i bardzo tanio. Przepis znalazłam na blogu wegan.wordpress.com troszkę go zmodyfikowałam pod siebie.
potrzebujemy:
* paczkę świeżego szpinaku 150g
* 6 średnich ziemniaków
* 1 cebula
* 2 ząbki czosnku
* olej do smażenia
* pieprz
* sól
* imbir w proszku łyżeczka
* kumin w proszku łyżeczka
* curry pół łyzeczki
* ostra papryka w proszku łyżeczka
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Srudzimy, obieramy, kroimy w duża kostkę.
Myjemy dokłądnie szpinak, suszymy na sitku.
Cebulę kroimy w duża kostkę, podsmażamy dodając sól. Dodajemy przyprawy, smażymy minutę, swie, dodajemy szpinak i posiekany czosnek, dusimy kilka minut, dodajemy ziemniaki, smazymy ok 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
czytam teraz przepisy wegańskie, na okoliczność, jeśli znów przyjdzie mi wyprawiać kolacje wegańską, tak jak to miało miejsce na Sylwestra. czyli ziemniaki mogą być. Nie wiem dlaczego moja koleżanka twierdzi, że nie. Już nic nie rozumiem,
OdpowiedzUsuńale
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Oczywiscie, ze ziemniaki mogę być! sa jak najbardziej wegańskim warzywem :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
wspaniały przepis! az mam ochotę przetestować, tym bardziej, że wege :) ściskam i dodaję do obserwowanych, coby częściej podkradać Twoje przepisy :) Jeśli zechcesz mnie zaobserwować będzie mi bardzo miło, ściskam:*
OdpowiedzUsuń